Het verhaal van ARN

Van initiatief om te kunnen voldoen aan een wettelijk opgelegde doelstelling tot een organisatie met een heel eigen visie op milieu en recycling. Vanuit een diepgewortelde overtuiging zetten wij ons in voor een duurzame samenleving. We zijn aanjager in het terugwinnen van grondstoffen, ondersteunen duurzaam ondernemerschap en bieden inzicht in de mobiliteitsbehoefte.


Expertisecentrum

ARN (voorheen Auto Recycling Nederland) is in 1995 opgericht door de autobranche (vertegenwoordigd door RAI Vereniging , BOVAG , FOCWA en STIBA). Onze voornaamste doelstelling, 95% recycling en nuttige toepassing van autowrakken, hebben we  behaald; op dit moment 97%. De PST-fabriek draait volop. ARN is daarmee uitgegroeid tot hét expertisecentrum voor duurzaamheid en recycling binnen de mobiliteitsbranche. Met de toenemende en veranderende mobiliteitsbehoefte speelt ARN op de thema’s ‘grondstoffen terugwinnen’ en ‘duurzaam ondernemen ’ een steeds belangrijker rol. Samen met partijen uit de mobiliteits-en recyclingbranche geeft ARN hier invulling aan.

Recycling en economie

Een belangrijke factor in de werkzaamheden van ARN is het vinden van de juiste balans tussen milieuprestatie en economische haalbaarheid. Met andere woorden: oplossingen op het gebied van recycling moeten praktisch toepasbaar zijn. Minstens zo belangrijk is dat er concrete afzetmarkten worden gevonden voor de materiaalstromen die recycling oplevert. Van recycling is immers pas sprake wanneer materialen daadwerkelijk worden hergebruikt.

ARN en IvDM

Een volgende logische stap in de bundeling van kennis voor verduurzaming van de mobiliteitsbranche is de overname door ARN van de activiteiten van het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM). Waar ARN zich richt op recycling van voertuigen aan het einde van de levenscyclus en grondstoffenbehoud, is IvDM aanjager van verduurzaming van het rijdende wagenpark.”


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 12252
1100 AG Amsterdam Zuidoost

T – (020) 6613181
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Entree 258
1101 EE Amsterdam Zuidoost

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl