Waarom recycling?

Door de groeiende wereldbevolking is er een almaar groeiende behoefte aan grondstoffen. Die kunnen niet allemaal meer uit de grond worden gehaald. Dat maakt recycling van afval en het terugwinnen van nuttige grondstoffen in toenemende mate belangrijk.

Meer over het waarom

Recyclingproces

ARN zorgt samen met een uitgebreid netwerk van ketenpartners voor de milieuverantwoorde verwerking van afgedankte auto’s, brom- en snorfietsen en autoaccu’s. Ieder met hun eigen recyclingproces.

Recycling auto's

Recycling auto’s

Minimaal 95% van een afgedankte auto wordt gerecycled of nuttig toegepast. Deze activiteiten worden betaald vanuit de recyclingbijdrage van € 42,50.

Recycling van auto’s
Recycling scooters

Recycling brom- en snorfietsen

Scooter Recycling Nederland organiseert de recycling van brom- en snorfietsen. Zo beperken we schade aan het milieu en versterken we het imago van de branche.

Recycling van brom- en snorfietsen
accu's

Recycling accu’s

Voor de inzameling en recycling van autoaccu’s (conform de bepalingen in het Besluit beheer batterijen en accu’s) heeft ARN de krachten gebundeld met Stichting Batterijen (Stibat).

Recycling van accu’s

Wetgeving

De wet – zowel nationaal als internationaal – kent strikt omschreven eisen en normen waaraan de recycling van autowrakken moet voldoen.

Meer over wetgeving

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 12252
1100 AG Amsterdam Zuidoost

T – (020) 6613181
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Entree 258
1101 EE Amsterdam Zuidoost

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl