Recycling van brom- en snorfietsen


Scooter Recycling Nederland

Scooter Recycling Nederland (SRN) is in 2011 opgericht om de recycling van brom- en snorfietsen te organiseren. In Nederland rijden in totaal meer dan 1 miljoen brom- en snorfietsen rond, en jaarlijks komen er 90.000 bij. SRN ziet er op toe dat deze vervoermiddelen op milieuverantwoorde wijze worden gerecycled, om daarmee de schade aan het milieu zoveel mogelijk te beperken en mede daardoor het imago van de tweewielerbranche te versterken.

Recyclingproces en snorfietsen

SRN heeft samen met andere marktpartijen een uitgebreid netwerk van innamepunten opgezet waar consumenten gemakkelijk hun afgedankte brom- of snorfiets kunnen inleveren. Professionele recyclingbedrijven halen de brom- en snorfietsen op en ontdoen ze van olie, brandstof en alle andere milieugevaarlijke vloeistoffen. Ook de accu wordt op verantwoorde wijze ontmanteld. Op de website van SRN leest u alles over het proces.

Financiering

Bij aanschaf van een nieuwe brom- of snorfiets betaalt u een recyclingbijdrage van € 5,–. De kosten voor het recyclen van brom- en snorfietsen worden betaald vanuit de opbrengsten van deze bijdrage. Op de website van SRN leest u waaraan SRN deze € 5,– besteedt.


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 12252
1100 AG Amsterdam Zuidoost

T – (020) 6613181
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Entree 258
1101 EE Amsterdam Zuidoost

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl