Waarom recycling?

De behoefte aan grondstoffen neemt toe. Deze worden steeds lastiger beschikbaar. Om minder afhankelijk te zijn van buitenlandse grondstoffenleveranciers is recycling, het terugwinnen van grondstoffen uit afval, steeds belangrijker.


Grondstoffenrotonde

Grondstoffen worden steeds schaarser. Voorraden raken op, en de behoefte aan grondstoffen groeit met het toenemen van de wereldbevolking. Het opnieuw inzetten van afvalstoffen tot nieuw inzetbare grondstoffen biedt een oplossing. Door dit zo maximaal mogelijk te doen ontstaat er een circulaire economie. Een circulaire economie is voor Nederland van belang als we minder afhankelijk willen zijn van buitenlandse grondstoffenleveranciers. En als we dit slim doen met inzet van de nieuwste innovatieve technieken is het goed voor de economie.

Grondstoffen uit auto’s

Grondstoffen zijn sinds de oprichting van ARN al het onderwerp van het werken en denken. Hoe zorgen we voor een hoogwaardig hergebruik van de materialen uit de auto? Hoe kunnen we accu’s veilig verwerken? Hoe verwerken we de laatste procenten afval uit een auto? ARN geeft hier voor de mobiliteitsbranche invulling aan en heeft zich hiermee ontwikkeld tot expertisecentrum. Samen met marktpartijen en onderzoeksinstellingen zoeken we naar de meest geschikte en innovatieve manier om voor alle materialen hoogwaardige toepassingen te ontwikkelen.


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 12252
1100 AG Amsterdam Zuidoost

T – (020) 6613181
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Entree 258
1101 EE Amsterdam Zuidoost

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl